Ziua Mondială a Cercetășiei

Duminică, 24 Februarie 2019, începând cu ora 13:00, la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava va avea loc celebrarea Zilei Mondiale a Cercetășiei.

Ziua Mondială a Cercetășiei

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești (World Organisation of the Scout Movement-WOSM) celebrează pe 22 februarie, an de an, Ziua Mondială a Cercetășiei și tot odată îl aniversează pe Lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării. 40 de milioane de copii și tineri de pe glob, îndrumați de voluntarii adulți, sunt formați printr-una din cele mai răspândite metode educaționale non-formale, metodă care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate. Uitându-ne în urmă, printre foștii cercetași întâlnim regi, președinți, premieri, campioni în sport, astronauți, muzicieni, cercetători și artiști.

Organizația Națională Cercetașii României, membru fondator al WOSM, are credința că numai investind cu responsabilitate în educația copiilor și tinerilor se poate produce schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Misiunea organizației este de a contribui în societatea românească la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

În România, sunt peste 6.500 de cercetași, organizați în 83 de filiale aflate în 31 de județe, ce derulează săptămânal activități în comunitate, sub îndrumarea atentă a 900 de voluntari adulți.

1 thought on “Ziua Mondială a Cercetășiei”

  1. Pingback: Memento #13

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top