Ziua Parcului Național Călimani

Sâmbătă, 15 Iunie 2019, începând cu ora 10:00, la Șaru Dornei va avea loc Ziua Parcului Național Călimani.

Ziua Parcului Național Călimani

Evenimentul face parte din proiectul Pași mici către comunități verzi – programul Spații Verzi, finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.

Începând cu ora 10:00, vor avea loc concursuri tematice, cu și despre lemn, dar și despre gastronomia locală – Eco-Bucătarul destinației, ediția a doua. Se vor organiza plimbări călare și ateliere de sculptură în lemn. Cu același prilej, va avea loc inaugurarea pepinierei educative cu plantule de molid, amenajată de voluntari ai Școlilor Gimnaziale din Panaci, Neagra Șarului și Șaru Dornei, în curtea centrului de vizitare, și a circuitului tematic intitulat Lemnul prețios al muntelui, aflat în pădurea din apropiere.

Evenimentul va implica atât elevi, producători locali, meșteri populari care prelucrează și valorifică lemnul, administratori de pensiuni ecoturistice, reprezentanți ai primăriilor, ai instituțiilor de învățământ, prestatori de servicii ecoturistice din Țara Dornelor, cât și turiști prezenți în zonă.

Prin acțiunile organizate în acest an de Ziua Parcului Național Călimani se propune îndreptarea atenției către valoarea lemnului în ecosistemul natural al zonei și în rândul comunității din Țara Dornelor care-l utilizează, de sute de ani, ca mijloc de îmbunătățire a traiul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top