Cetatea de Scaun a Sucevei lansează o nouă activitate online dedicată elevilor.

ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei

Cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația ZOOM, am adus copii din Suceava și Hunedoara împreună, în timp real, prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația ZOOM o altă modalitate de a vizita, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun. au declarat reprezentanții muzeului.

Pentru a participa la acest tip de activitate se folosește aplicația ZOOM.

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola pentru conectare.

Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Elevii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va conduce prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.

La finalul vizitei online, cadrele didactice vor primi materiale (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii să-și completeze cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii, se pot programa la numărul de telefon +4 0784 275 644, sau pe adresa email: cetate@muzeulbucovinei.ro .

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *